אנחנו מוצאים דלתות אטומטיות בכל מקום- במוסדות ציבור, בקניונים, בבנייני משרדים, בבנייני מגורים, בבתי מלון, בעסקים ועוד. מדובר על חזות מאוד מרשימה, יפה ויוקרתית וכמובן נוחה מאוד כי המטרה שלה זה לאפשר כניסה אוטומטית.
בנוסף, הן נפתחות בשקט ובלי רעש, שומרות על הטמפרטורה בתוך החדר והכל נעשה בצורה מבוקרת. מה גם שאין צורך לנקות אותן כי הם נקיות.
כמה הדבר הזה חשוב?
תופתעו לשמוע שכבר במאה הראשונה לספירה הרון מאלכסנדריה, שהיה ממציא, מהנדס ומתמטיקאי, תכנןדלתות אוטמטיות, דלת שנפתחה ללא מגע של יד אדם או על ידי מגע של בעל חיים כדי לפתוח את דלתות המקדש לתפילה. המנגנון התבסס על הנוסחה לחימום מים ליצירת קיטור.
אלפי שנים אחרי זה בשנת 1931 שני מהנדסים, שעבדו בחברה לייצור כלי החומרה סטנלי ווקס, פיתחו את הדגם הראשון של דלת אוטומטית שפעלה באמצעות מכשיר אופטי ורשמו אותה כפטנט. הדלת הראשונה הותקנה במסעדה בשם "וילקוקס פייר". בשנת 1960 ייסדו יואיט והורטון חברה שהייתה הראשונה שהתקינה דלתות הזזה אוטמטיות.
יש סוגים רבים של דלתות הזזה אוטומטיות: חשמליות, חצי חשמליות, כאלו שעשויות מזכוכית אוטומטיות ועוד. לכל דלת ופתח של כניסה אפשר להתאים באופן אישי פתרון טכנולוגי.
בקרבת הדלתות האוטומטיות מותקנים חיישנים שקולטים את האנשים שרוצים להיכנס או לצאת מהמבנה. הם מזהים מישהו שרוצה להיכנס למבנה ואז הם מאותתים לדלת להיפתח ללא צורך בפתיחה ידנית. לאחר מכן הדלת נסגרת באופן אוטומטי.
מה גורם לחיישן לזהות תנועה ולגרום לפתיחה? תנועה שמתקרבת אל הדלת, חיישן שמזהה לחץ שנוצר כתוצאה מדריכה בקרבת הדלת, מערכת לזיהוי מרחוק או באמצעות מתג, קודן או צ'יפ ייעודי.
ישנה גם פתיחה וסגירה לזמן קצוב באמצעות אלגוריתם בקרה כמו למשל בדלת המעלית.
בגלל שהן לא צריכות מגע יד אדם, הן נשארות יותר נקיות ובנוסף, זה גורם גם להקטנה משמעותית של העברת נגיפים. המראה האסתטי והנקי מעניקים למקום מראה מרשים ויוקרתי.